Városlista
2024. június 27, csütörtök - László

Hírek

2014. Január 04. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rezsicsökkentés, csak feltételekkel

Rezsicsökkentés, csak feltételekkel

Több tényezőtől függ még, hogy folytatódik-e idén is a rezsicsökkentés – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A magyar példa ugyanakkor továbbra is ragadós. Bulgáriában januárban harmadszor is mérséklődik az áram ára egy éven belül, a szolgáltatók ott bírósághoz fordulnának emiatt - írja a Magyar Nemzet.

Habár Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára tavaly év végén kijelentette: januárra elkészül az újabb rezsicsökkentésről szóló javaslat, úgy tűnik, ez egyelőre még nem teljesen eldöntött kérdés. – Az a cél, hogy 2014 nyarától valósuljon meg az újabb rezsicsökkentés. Viszont az, hogy ez sikerülni fog-e, az első negyedév gazdasági, társadalmi, politikai eredményeitől is függ – fogalmazott tegnap Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a hódmezővásárhelyi Rádió7-nek a Portfolio.hu összefoglalója szerint.

Fónagy János decemberben még arról beszélt, hogy a harmadik rezsicsökkentésről szóló javaslat január 10-e környékére készülhet el. Ebben pedig számításokkal alátámasztva mutatják majd be, milyen energiatípusokra vonatkozhat a következő ármérséklés, mekkora lehet a mértéke és mikor léphet hatályba. Az államtitkár az „akkori ismereteire” hivatkozva korábban azt közölte, az áram és a gáz díjának csökkentése „biztosnak tűnik”. A magyar kormány tevékenységét ugyanakkor továbbra is több ország tekinti példának. Bulgáriában egy éven belül már harmadszor lesz olcsóbb az áram. Tavaly májusban előbb 7, majd júliusban 5 százalékkal mérséklődött a villamos energia átlagos díja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 14:44, csütörtök | Belföld

KSH: májusban 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2024 májusában 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg; 2023 májusához képest a születések száma 11, a halálozásoké 6,2 százalékkal csökkent, míg a házasságkötéseké 1,2 százalékkal nőtt

2024. Június 27. 14:42, csütörtök | Belföld

Meteorológia: felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön és pénteken

Felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön a Dunától keletre, pénteken pedig Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben - figyelmeztet a HungaroMet Zrt.

2024. Június 27. 14:40, csütörtök | Belföld

Otthonfelújítási program - elérhető a kulcstermékek listája

Csütörtöktől már elérhető az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási program keretében támogatott építési termékek, valamint hő- és melegvíztermelő berendezések listája

2024. Június 27. 14:38, csütörtök | Belföld

Megérkezett az első menetrend szerinti légijárat a kínai Kantonból Budapestre

Megérkezett Budapestre az első menetrend szerinti légijárat a kínai Kantonból (Guangzhou) csütörtökön, a China Southern légitársaság hetente négyszer szállít majd utasokat a kínai nagyváros és a magyar főváros között.