Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2013. Július 18. 08:43, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Megjelent a Kéktúra kalauz dunántúli kötete

Megjelent a Kéktúra kalauz dunántúli kötete

A Dunántúl és Nyugat-Magyarország turistaútvonalait mutatja be Visegrádtól az Írott-kőig

térképszelvényekkel, fotókkal, útleírással, táj- és településismertetőkkel az Országos Kéktúra kalauz legújabb kötete, amely a Cartographia gondozásában jelent meg.

A Sümeg-Írott-kő közötti, a Kemenesháton és a Kőszegi-hegységen átkanyargó útvonalrész feldolgozására, bemutatására kiemelt figyelmet fordítottak a szerkesztők, így a turistakalauzokkal rendelkező Pilis-Visegrádi-hegységen, a Budai-hegységen, a Gerecsén, a Vértesen, a Bakonyon, a Balaton-felvidéken és a Keszthelyi-hegységen átvándorló útvonal-ismertetés a 196 oldalas kiadványban azonos igényességgel jelenik meg - közölte a kiadó szerdán az MTI-vel.
A kiadvány a Hollóházától Nagymarosig tartó szakaszt bemutató, 2012-ben megjelent turistakalauz folytatása. A köteteket a legfrissebb turistatérkép-állományokból, megújított tipográfiával, a Kéktúra által nem érintett, de a rövid kitérőkkel felkereshető látnivalókkal "megfűszerezve" állították össze.

ij

Címkék: könyv, kultúra, szabadidő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 18. 07:53, péntek | Sport

Nemzetek Ligája - Jövő pénteken indul a jegyértékesítés a magyar-németre

Jövő pénteken kezdődik a jegyértékesítés a november 19-én sorra kerülő Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-mérkőzésre.