Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 15. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Manfred Weber és Magyar Péter a néppárti csatlakozásáról egyeztetett

Manfred Weber és Magyar Péter a néppárti csatlakozásáról egyeztetett

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és frakcióvezetője, valamint Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke pénteken Budapesten tárgyalt a párt képviselőinek az EPP frakciójához történő csatlakozásáról, valamint az Európai Parlamentben való együttműködési lehetőségekről - tájékoztatta a párt pénteken közleményben az MTI-t.

Azt írták, hogy a Tisza Párt képviselői az EPP-frakció jövő heti ülésén megerősítik belépési szándékukat, amelyet a frakció elnöke támogatólag fog döntésre előterjeszteni.

A közlemény idézi Magyar Pétert, aki azt mondta, hogy a Tisza Párt konstruktív, a magyar választók érdekeit képviselő módon fog dolgozni a néppárti frakcióban és az EP-ben, hogy "a lehető leghamarabb lezáruljanak azok az eljárások, amelyek akadályozzák az EU-s támogatások Magyarországra érkezését."

"A megbeszélések során ismét egyértelművé vált, hogy ellentétben a kormányzati propaganda által sulykolt hazugsággal, sem az EPP, sem annak frakcióvezetője, Manfred Weber nem háborúpárti" - emelték ki. Úgy fogalmaztak, hogy Manfred Weber megerősítette: a sorkatonaság bevezetésével kapcsolatban a Fidesz által neki tulajdonított kijelentés soha nem hangzott el.

A közlemény kitért arra is, hogy legutóbb öt évvel ezelőtt járt magasrangú néppárti delegáció Magyarországon, ezért a pénteki találkozó Magyar Péter szerint "történelmi jelentőségű, és egy új, gyümölcsöző kapcsolat kezdete".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.

2024. Június 18. 08:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor Mark Ruttével tárgyalt

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget