Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Február 02. 16:27, péntek | Sport

Kettőből kétszer a döntőben Gender Tamás Junior

Kettőből kétszer a döntőben Gender Tamás Junior

Döntőbe kerülésekkel és kivételes helytállással kezdődött a 2024-es versenyszezon Gender Tamás Junior számára.


A magyar gokartos versenyzését Lonato-ban megnézte Szász László is.
Az örökös magyar bajnok elismerő szavakkal nyilatkozott a látottakról, kiemelve, hogy bízik abban, hogy ez esetben is igazzá válik, hogy a munka után eredmény szokott jönni. A magyar versenyző ismét bizonyította, hogy kiérdemelt helye van a világ legjobb gokartosai között.

A WSK Champions Cup-pal vette kezdetét idei versenyszezon Gender Tamás Junior számára. A világ minden kontinenséről összesen 230 versenyző indult a Circuito South Garda Karting-on, hogy a 2024-es évben először megmutassa a pályán felkészültségét. A szerdai versenynapon esős időben, a csütörtöki teszteken változó időjárási körülmények között 66 versenyző rajtolt az OK Junior kategóriájában. A HUMDA Academy által támogatott gokartos a WSK Champions Cup jól indult Lonatoban, hiszen a tesztek jól sikerültek és az időmérőn is jó volt a tempó, de a hármas szektorban utolért egy négyes bolyt, így nem tudott tiszta kört menni. Az A-csoportba került, ahol minden heat-ben a 17. helyről indult. Egy kivétellel – ahol 4 – minden versenyen 5 helyet javított. Kitűnő, hibátlan versenyzéssel bedolgozta magát az elődöntőbe. A 16. helyről indulva a Pre Final-ban a TOP10-ben zárt, a 8. helyet megszerezve. A döntőben csupán egy rajtbaleset tudta útját állni, amely a verseny végét jelentette a mezőny számos tagja számára.


Ezen a hétvégén magyar szakmai megfigyelője is volt a fiatal tehetségnek. Szász László örökös magyar bajnok hegyi versenyző Lonatoban tanácsaival segítette, hogy ki tudja hozni magamból a legjobb teljesítményt, s arra biztatta, hogy haladjon tovább az úton, hiszen a munka után eredmény szokott következni.
A következő hétvégén szintén a South Garda Karting adott otthont a WSK Super Master Series 1. fordulójának. Több mint 330 versenyző állt rajthoz a világ minden kontinenséről. Az OK Junior kategóriában 82 ellenféllel mérkőzött meg a magyar versenyző, s az időmérőn csoportjában az éllovastól csupán két tized másodperccel lemaradva a 8. helyen zárt az OK-Junior kategóriában, ahol 83 versenyző állt rajthoz. Az elődöntőben 20 helyet sikerült feljönnie, így bejutott a döntőbe kerülő legjobb 36 versenyző közé. – Keményen dolgoztam egész hétvégén a minél jobb eredmény elérése érdekében csapatommal, a Forza Racing szakembereivel – nyilatkozta a döntő után, ahol eddigi sportpályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtva körről-körre előzte meg ellenfeleit, s végül 14 pozíció helyet javítva a 19. helyen fejezte be a döntőt, amely ígéretes előjel a versenyszezonra nézve, melynek következő állomása a WSK Super Master Series második fordulója lesz Cremonában.

Fotó: Sportinphoto - Wafe Projekt

- Gender Racing Team -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 07:50, kedd | Sport

Hosszú Katinka 200 vegyesen három másodpercre van az olimpiai szinttől

Hosszú Katinka hétfőn 200 méter vegyesen versenyzett a londoni nemzetközi úszóversenyen, de a háromszoros olimpiai bajnok ezen a távon is messze van a párizsi olimpiai szinttől.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Sport

Egygólos ajkai sikerével kilenc év után feljutott az ETO Győr

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel feljutott az élvonalba.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Sport

Monacói Nagydíj - Leclerc az első hazai győztes Monte-Carlóban

A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, így a sportág történetének első hercegségbeli győztese lett Monte-Carlóban.