Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2013. November 21. 09:17, csütörtök | Helyi
Forrás: tvkeszthely.hu-Hegedűs Éva

Elismerést vehetett át Farkas Attila

Elismerést vehetett át Farkas Attila

Farkas Attila,az ismert keszthelyi kulcsmásoló az "Év lakatosipari vállalkozása" elismerő címben részesült. A díjat Zalaegerszegen vehette át októberben.

Kis üzlet a keszthelyi piac téren. Gép zajától hangos. Falra akasztott kulcsok, célszerszámok mutatják, hogy régóta dolgoznak benne. Igen régóta. 1985 óta készíti a kulcsokat, szereli a zárakat Keszthelyen Farkas Attila. 1963-ban került a városba. Később, 1967-ben karosszéria lakatosként végzett. Egy véletlen sodorta az "ismeretlen" szakma felé. Társasházi lakásukhoz szerettek volna kulcsot másoltatni, s hallották, hogy dolgozik Keszthelye egy szintén Farkas nevezetű másoló. Felkeresték. Túl azon, hogy a kulcs másolása is megoldódott jó kapcsolat is kialakult a másolóval. Farkas Attila akkor döntötte el, hogy kitanulja a szakmát. Németországból hozta az első másoló gépét.

Közel harminc éve segít az embereknek. Nap mint nap. Az emberi feledékenység, felelőtlenség számokban nem mérhető. Mindig akad munka. Ritkán látni a kis üzletben. Fia dolgozik többnyire már ott. A mester utazik mert hívják. Munkáját, szakmai tudását ismerik külföldön is. Nem fél a kihívásoktól. Vállalja régi széfek megoldhatatlannak tűnő zárszerkezeteit is. A jó szakembernek az egyszerű munka ugyanolyan jó mint a bonyolult. Csak a munkával töltött idő más.

A Vállakozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, az "Év lakatosipari vállalkozása" díjat adományozta Farkas Attilának. Az elismerés az ismert kulcsmásolónak nagy meglepetést okozott.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 29. 09:36, szerda | Belföld

Ferencz Orsolya: nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni

Nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni az űrhajós programokba - mondta az űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2024. Május 29. 07:53, szerda | Belföld

Szijjártó Péter szerint minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása

Minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása, ennek során az elmúlt években folyamatosan nőtt a gazdaság technológiai színvonala, a kutatás-fejlesztés részesedése és a hozzáadott érték is