Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Március 17. 06:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Egy fegyveres túszejtő elbarikádozta magát szombaton egy családi házban az egyesült államokbeli New Jersey állam egyik kisvárosában, miután a szomszédos Pennsylvania államban megölt legalább három embert, köztük gyermekei anyját.

A rendőrség és az ügyészség Pennsylvania államban szombaton tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 26 éves Andre Gordon Philadelphia elővárosában, Falls Township településen - két családi házban - legalább három emberrel végzett.

Az egyik helyszínen egy 25 éves nőt gyilkolt meg, valamint egy másik nőt, a feltételezések szerint az előbbi nő anyját. Az erőszakos támadás idején a gyermekek is az épületben voltak. Egy másik helyszínen egy embert lőtt le, a feltételezések szerint saját 13 éves húgát. A lövöldözésekben egy további ember megsebesült, akit kórházba vittek - derült ki a hatóságok előzetes közléseiből.

A szombat reggel elkövetett gyilkosságok után a férfi elmenekült, és egy közeli üzlet parkolójában autót rabolt, annak vezetőjét fegyverrel kényszerítve a jármű átadására. Nem sokkal később a hatóságok elhagyva megtalálták a járművet.

Ezt követően Andre Gordon - átlépve az államhatárt - a New Jersey állambeli Trentonben egy családi házban elbarikádozta magát túszokkal. A rendőrség a helyszínre nagy erőkkel vonult ki, köztük a bevetési egységekkel és túsztárgyalókkal. A hatóságok közlése szerint Andre Gordon jelenleg hajléktalan, a feltételezések alapján családi dráma áll a többszörös gyilkosság hátterében.

A rendőrség szombat délelőtt felhívást adott ki, hogy a férfi rendkívül veszélyes, több fegyverrel rendelkezhet, és arra szólította fel Falls Township lakosait, hogy maradjanak otthon, s távol az ablaktól. A gyilkosságok elkövetésének körzetében a figyelmeztetést később feloldották, miután biztossá vált, hogy a tettes elhagyta a környéket.

Címkék: lövöldözés, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.