Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2013. Február 09. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A sült ételek növelik a stroke kockázatát

A sült ételek növelik a stroke kockázatát

Azoknál, akik rendszeres sült ételeket esznek és cukros üdítőitalokat fogyasztanak, megnő a stroke kialakulásának kockázata - számol be a Fox News. Ez az első átfogó tanulmány, amely az étkezési szokások és a szélütés kialakulása közötti kapcsolatot vizsgálta.

A sült ételek, mint a hasábburgonya, a hamburger, a feldolgozott húsok, a hamburger, valamint a cukros üdítőitalok megnövelik a szélütés kialakulásának kockázatát is. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik hetente legalább hatszor fogyasztják az említett ételeket, azoknak 41 százalékkal nagyobb az esélyük a stroke kialakulására összehasonlítva azokkal, akik legfeljebb havonta egyszer esznek ilyen jellegű ételeket.

Ezzel szemben azoknak, akik zöldségben-és gyümölcsben, halakban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendet folytatnak, 29 százalékkal kisebb a kockázatuk a stroke kialakulására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:30, péntek | Életmód

Restaurálják a Szent Jupát vitorláshajót

2024. Szeptember 06. 08:22, péntek | Életmód

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére: pénteken többfelé kell számítani záporra, zivatarra, majd csökken a csapadék esélye.

2024. Szeptember 05. 07:33, csütörtök | Életmód

Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka

A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.