Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2011. Július 21. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

A Liszt Ferenc reptéren is lecsapott

A Liszt Ferenc reptéren is lecsapott

A fővárosban több helyen is fákat döntött ki az orkán erejű szél. Az éjszakai és a délelőtti felhőszakadás után autók akadtak el az elárasztott átjárókban. A viharok miatt a Liszt Ferenc repülőtéren is gondok adódtak.

A Péterhegyi úton a szemtanúk szerint 10 elakadt gépkocsit kellett elszállítani. A Széll Kálmán téren és a Batthyányi téren is készenlétben állt az üzemzavar-elhárításért felelős személyzet. A Fővárosi Tűzoltókat háromszor annyi esetben riasztották, mint egy átlagos napon. „A legtöbbször faágakat, illetve kidőlt fákat kellett eltávolítani. Volt, ahol autóra esett, volt ahol magas feszültségre, tehát vezetékre. Akadt olyan is, hogy melléképületre dőlt a fa. Egy XVI. kerületi családi házba sajnos villám csapott, ott egy 100 négyzetméteres ház tetőszerkezete égett le” – nyilatkozta Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvíviője.

A viharok miatt szerdán sem tudott több repülőgép felszállni a Liszt Ferenc repülőtérről. A gépek utasait átcsoportosításokkal juttatják el a célországokba. A Budapest Airport szóvivője szerint estére helyre állhat a rend a légikikötőben. kedd este 20 percre zárták le a repteret a vihar miatt, több gép nem tudott leszállni. A Malév prágai járata végül Belgrádban, a párizsi pedig Pozsonyban landolt. (da)

hírTV

Címkék: reptér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 13:31, szerda | Belföld

Online is kérhető az új adóazonosító jel igazolás

2024. május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként, a NAV Ügyfélportálról (ÜPO) elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről.

2024. Május 29. 09:36, szerda | Belföld

Ferencz Orsolya: nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni

Nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni az űrhajós programokba - mondta az űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2024. Május 29. 07:53, szerda | Belföld

Szijjártó Péter szerint minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása

Minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása, ennek során az elmúlt években folyamatosan nőtt a gazdaság technológiai színvonala, a kutatás-fejlesztés részesedése és a hozzáadott érték is

2024. Május 29. 07:49, szerda | Belföld

Több mint 170 ezerrel kevesebben szavazhatnak az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy 170 ezerrel kevesebben szerepelnek az önkormányzati választás névjegyzékében, mint öt évvel ezelőtt - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.