Hírek
2012. Március 20. 14:11, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
A fehér rizs növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát
A fehér rizs hozzájárulhat a 2-es típusú diabétesz kialakulásához – mutattak rá a Harvard Egyetem kutatói. Minden egyes nagy adag tál rizs ugyanis 11 százalékkal növelte a betegség kialakulásának kockázatát.
Az Egyetem kutatói mindezt négy országban, Kínában, Japánban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban elvégzett vizsgálatuk alapján állapították meg. Ehhez mintegy 350 ezer embert vizsgáltak 22 éven keresztül, s ez idő alatt 13 ezer személynél alakult ki a 2-es típusú diabétesz.
A szerzők a British Medical Journal című szakfolyóiratban azt írták: 'Úgy találtuk, hogy a fehér rizs vélhetően növeli a kettes típusú cukorbetegség kockázatát, különösen akkor, ha nagyobb mennyiségben fogyasztják, ahogyan azt az ázsiaiak teszik'.
A barna rizsben ugyanakkor olyan tápanyagok, rost, magnézium, vitaminok vannak, amelyek megvédenek a betegség kialakulása ellen – írja a Fox News.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2024. Október 30. 09:45, szerda | Belföld
Kijött a GDP adat, tragikusan teljesít a gazdaság
A tavalyi szintén rossz adathoz képest is csökkent a gazdaság teljesítménye a 3. negyedévben.